Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupljanje Hells Angelsa

Članovi zloglasne motociklističke skupine okupirali grad u susjedstvu

Hells Angels (Foto: AFP)
Hells Angels (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Hells Angels (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Članovi zloglasne motociklističke skupile "Hells Angels" stigli su u Jagodinu i, piše DW, potpuno promijenili ritam grada. Naime, ovaj grad u Srbiji je od 29. svibnja do 5. lipnja domaćine 42. europskog godišnjeg okupljanja Hells Angelsa.

U grad bi ih za vrijeme festivala trebalo stići oko dvije tisuće iz cijele Europe, ali i Amerike, Kanade, Australije, Novog Zelanda i Egipta.

Pročitajte i ovo Nesreća na okupljanju automobila Pitanje sigurnosti Nova žrtva na okupljanju jurilica, prometni stručnjak upozorava: "Treba jasno definirati tri stvari'' Prosvjed u Poljskoj - 4 uoči parlamentarnih izbora VIDEO/FOTO Pola milijuna Poljaka izašlo na ulice u golemim prosvjedima protiv vlasti: "Dosta je!", "Ne želimo autoritarnu Poljsku"

O članovima ove skupine kruže priče da su nasilni i da se bave kriminalnim poslovima. Zato iako gradske vlasti od ovog događanja očekuju minimalno dva milijuna eura koristi, nisu svi mještani previše zadovoljni.

Na ulazu u kompleks u kojem se sve događa postavljene su dvije linije kontrole - jedna je privatno osiguranje angažirano od strane organizatora, a druga je policijska kontrola koja detaljno pretresa sve koji ulaze. Sve se snima i kamerama.

Građane je, piše DW, zbog dolaska ve skupine uhvatila panika. Neki su ispričali kako planiraju otići iz grada dok traje okupljanje, a neki su odlučili ne izlaziti iz kuće.

"Mi uopće nismo sigurni i nije nam trebalo to u našem malom gradu. Pa pogledajte, grad je sablasno prazan", rekao je jedan trgovac. Za razliku od njega, ima i onih koji misle da se ništa nije promijenilo i da je grad prazan zbog vrućina.

U svakom slučaju, motoristi su promijenili ritam grada koji je, između ostalog, pun specijalaca.

A Vladimir Petković iz srpskog ogranka Hells Angelsa kaže da razloga za strah nema.

„Mislim da je to negativna medijska priča koja inače prati bajkere i nema posebne veze s našim klubom, već potiče od filmskih holivduskih stereotipa – bajker šezdesetih godina, veliki stomak, dugačka brada, kupanje jednom mjesečno i najveća krigla piva koja postoji. Mi smo 58 godina daleko od toga, tri generacije su prošle i svašta se promijenilo", rekao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene