Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi al Qaide nalaze se u Brazilu gdje planiraju napade, prikupljaju novac i regrutiraju nove pripadnike, objavio je vodeći brazilski časopis, oživljavajući priču o tome kako Brazil služi kao skrovište islamističkih militanata.


Časopis Veja u svom internetskom izdanju piše da se u zemlji skriva najmanje 20 osoba povezanih s al Qaidom, libanonskim šijitskim pokretom Hezbollah, palestinskom Hamasom i još dvije organizacije.

>> Rat u Libiji mogao bi inspirirati Al Kaidu

Časopis navodi da se bave prikupljanjem novca i planiranjem napada izvan zemlje. Kao izvore navodi brazilsku policiju i američke obavještajne izvještaje, ali ne donosi pojedinosti o konkretnim ciljevima njihovih operacija.

SAD su objavile da islamistički militanti djeluju u graničnom području između Brazila, Paragvaja i Argentine. Brazil je to opovrgnuo, iako je svjestan da neki pripadnici libanonske zajednice legalno šalju novac na Bliski istok. (Hina)

 

Vezani članci Koronavirus u Brazilu Pandemija ubrzava: U Brazilu u jednom danu rekordnih 34.918 zaraženih Koronavirus opet se pojavio na tržnici u Kini Panika u Pekingu: Novi slučajevi koronavirusa povezani s tržnicom, 11 četvrti u karanteni