Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljaju novac i regrutiraju nove članove

Članovi al Qaide skrivaju se u Brazilu i planiraju nove napade?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi al Qaide nalaze se u Brazilu gdje planiraju napade, prikupljaju novac i regrutiraju nove pripadnike, objavio je vodeći brazilski časopis, oživljavajući priču o tome kako Brazil služi kao skrovište islamističkih militanata.

Časopis Veja u svom internetskom izdanju piše da se u zemlji skriva najmanje 20 osoba povezanih s al Qaidom, libanonskim šijitskim pokretom Hezbollah, palestinskom Hamasom i još dvije organizacije.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Jahta MIschief - 2 Operacija Albina Nevjerojatna priča! Jahta ukradena ljetos u Hrvatskoj, pronađena u Brazilu: Trag vodi sve do Rusije

>> Rat u Libiji mogao bi inspirirati Al Kaidu

Časopis navodi da se bave prikupljanjem novca i planiranjem napada izvan zemlje. Kao izvore navodi brazilsku policiju i američke obavještajne izvještaje, ali ne donosi pojedinosti o konkretnim ciljevima njihovih operacija.

SAD su objavile da islamistički militanti djeluju u graničnom području između Brazila, Paragvaja i Argentine. Brazil je to opovrgnuo, iako je svjestan da neki pripadnici libanonske zajednice legalno šalju novac na Bliski istok. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene