Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je pustila člana kuvajtske kraljevske obitelji Al-Sabah nakon nekoliko dana pritvora, zbog toga što je na twitteru optužio vlasti za korupciju i tražio političke reforme.


Kuvajtske vlasti pritvorile su Šeika Mešala al-Malika Al-Sabaha u četvrtak, rekao je Anvar al-Rašid, glavni tajnik Zaljevskoga foruma za građanska društva.

Vezani članci Mislav Kolakušić - 4 Gdje je nestao Mislav Kolakušić? "Nije dobro kada radite protiv svoje zemlje, ni u jednoj situaciji" Val nasilja u Južnoafričkoj Republici - 7 Nakon što je bivši predsjednik završio u zatvoru, zemljom se širi val nasilja: Noću pljačkaju trgovine, prosvjednici marširaju naoružani štapovima

>> Uhićen nakon što je na Twitteru vrijeđao proroka Muhameda

Kuvajt ima jedan od otvorenijih političkih sustava u Perzijskome zaljevu, ali glava vladajuće obitelji, emir Šeik Sabah al-Ahmad Al-Sabah u političkim pitanjima ima glavnu riječ.

Izabrani parlamentarci i medijski komentatori često napadaju vladu i utjecajne članove vladajuće obitelji, ali emira je zabranjeno kritizirati.

'(Šeik Mešal) nesretan je zbog stanja u Kuvajtu i u kraljevskoj obitelji... Na Twitteru je govorio o korupciji. To su teške poruke od nekoga tko je član kraljevske obitelji. Zato su ga uhitili', rekao je Rašid.

'Da ja govorim poput njega, nitko ne bi slušao, jer sam ja običan Kuvajćanin, ali kad to dođe iz kraljevske obitelji, to ih onda boli', dodao je. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.