Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postali zvijezde

Rudari obasipani poklonima, ponudama za posao, putovanjima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašeni čileanski rudari postali su globalne medijske zvijezde i već su, među ostalim, dobili ponude da posjete Grčku, palaču 'Graceland' Elvisa Presleyja u Tennesseeju i da nazoče na nekoliko europskih nogometnih utakmica.

Rudari dobivaju i brojne ponude za posao, a sa svih ih strana obasipaju ih poklonima.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna Svi ostali oduševljeni VIDEO: Čileanski rudar izvodi Elvisa

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, pozvao ih je na stadion Santiago Bernabeu 'kako bi proslavili lekciju svog života'. Poziv na dolazak na svoj stadion uputio im je i Manchester United, piše Sports Illustrated.

Osim europskih, brojne pozive za posjet poslali su im i latinoamerički nogometni klubovi. Diego Maradona im je poslao poruku kako je njihovo spašavanje nakon 69 dana 'dokaz da čuda postoje', dok je trener Boca Juniorsa, Claudio Borghi rekao kako bi volio s njima podijeliti šalicu čaja.

Jedan od spašenih rudara, Franklin Lobo, bio je profesionalni nogometaš. Podršku rudarima poslao je i španjolski napadač David Villa, koji potječe iz rudarske obitelji.

>> Osjetio nostalgiju: Prvi rudar već na mjestu događaja

Jamajčanska vlada ponudila je trideset i trojici čileanskih rudara besplatan odmor na tom karipskom otoku. Ministar turizma Edmund Bartlett i vlasnik hotelskog lanca 'Sandal Resorts' Gordon Stewart na odmor su pozvali sve rudare, njihove supruge i spasitelje. (Hina/A.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene