Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Središnja regija

Čile pogodio potres magnitude 5.5, nema šteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnju regiju Čilea u četvrtak popodne pogodio je umjereni potres magnitude 5.5 stupnjeva, koji se osjetio i u glavnom gradu Santiagu, no za sada nema izvješća o ozlijeđenima, oštećenjima infrastrukture ili drugim poremećajima u toj južnoameričkoj zemlji.

Epicentar potresa nalazio se 69 km sjeveroistočno od Santiaga, na dubini od 81,9 km, prema podacima Američkog geološkog instituta (USGS), koji je magnitudu procijenio na 5,5 stupnjeva nakon prvotno izmjerenih 5,7.

Najveći svjetski proizvođač bakra Codelco objavio je da obližnji rudnici, kao što je Los Bronces, normalno rade nakon potresa. Seizmički aktivni teritorij Čilea u veljači 2010. pogodio je razoran potres magnitude 8,8 i nakon toga tsunami, što je prouzročilo milijarde dolara šteta i stotine ljudskih žrtava.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...”

>> Potres 4,5 po Richteru kraj Donjeg Vakufa

Nakon potresa u četvrtak nije bilo izvješća o ozlijeđenima, poremećajima osnovnih usluga ili oštećenjima infrastrukture, objavila je čileanska agencija za hitna stanja Onemi.
Potres nije ispunio uvjete potrebne za pokretanje tsunamija, objavila je čileanska ratna mornarica. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene