Ciklon Idai 2 (Foto: AFP)
Ciklon Idai 2 (Foto: AFP) Foto: AFP

Nakon što je ciklon Idai prošlog tjedna pogodio južnu obalu Afrike, broj žrtava je iz dana u dan rastao. Trenutno je 750 života izgubljeno u ogromnoj oluji koja se smatra najgorom prirodnom katastrofom u povijesti u tom dijelu Afrike. Pogođeni gradovi polako započinju obnavljati infrastrukturu potrebnu za život.


Oluja 2. kategorije pogodila je u noći 15.3. Mozambik te pokosila sela i gradove. Orkanski vjetar i poplave izazvane izlijevanjem dviju velikih rijeka rezultirali su stotinama žrtava i potpuno uništenim gradovima i selima. 

Vezani članci Ilustracija Rat u Ukrajini donosi veliku glad: Siromašni opet najviše na udaru Slika nije dostupna Južnoafrička Republika: Poplave odnijele 70 života

Beira, mozambićka luka u indijskom oceanu, potpuno je uništena, procjenjuje se da je 90% gradske infrastrukture teško oštećen, a dva tjedna nakon ciklona, gradske vlasti se počinju organizirati kako bi se život ponovno vratio u grad, piše CNN. 

Trenutno je broj poginulih 750 osoba, a još najmanje 446 ih se smatra nestalima. Više od pola milijuna ljudi je pogođeno ciklonom, a čak 110.000 je bilo evakuirano i smještene u posebne kampove na sigurno. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju