Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog sve većeg straha od dužničke krize koja bi mogla umanjiti potražnju, cijena nafte u Europi pala je za 0,4 posto. Pad cijene nafte, javlja Bloomberg, prethodio je sastanku europskih vođa na kojemu će se raspravljati o činjenici da je čak osam europskih banaka palo na stres-testu.


Zabrinutost koju širi dužnička kriza srušila je euro ispod dolara i time ograničila 'privlačnost' dobara čiji se izračun vrši u dolarima.

Vezani članci Mandarina - 4 Za razliku od većine voća i povrća, cijena ovog "žutog zlata" nije se mijenjala. Ali proizvođači se žale: "Ne ostane nam ni za pokrivanje troškova..." Slika nije dostupna 'Dodatnim padom cijena nafte ruši se Pariški sporazum i cijela strategija EU'

Cijena nafte za rujan pala je 51 cent na londonskoj burzi dok u Sidneyju i dalje drži cijenu od 117 dolara po barelu, ali cijene su i dalje 55 posto veće nego u protekloj godini.

Cijena sirove nafte za kolovoz iznosi 97 dolara po barelu, a na njujorškoj burzi pala je dva centa. Cijelog dana cijena nafte se mijenja pa se u nekim trenucima penje za 0,5 posto dok u drugima pada za 0,3 posto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju