Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Euro ispod dolara

Cijena nafte pada zbog europske dužničke krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sve većeg straha od dužničke krize koja bi mogla umanjiti potražnju, cijena nafte u Europi pala je za 0,4 posto. Pad cijene nafte, javlja Bloomberg, prethodio je sastanku europskih vođa na kojemu će se raspravljati o činjenici da je čak osam europskih banaka palo na stres-testu.

Zabrinutost koju širi dužnička kriza srušila je euro ispod dolara i time ograničila 'privlačnost' dobara čiji se izračun vrši u dolarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Naftna platforma - 2 pad potražnje Oštar pad cijena nafte: Najveće gospodarstvo svijeta već u recesiji

Cijena nafte za rujan pala je 51 cent na londonskoj burzi dok u Sidneyju i dalje drži cijenu od 117 dolara po barelu, ali cijene su i dalje 55 posto veće nego u protekloj godini.

Cijena sirove nafte za kolovoz iznosi 97 dolara po barelu, a na njujorškoj burzi pala je dva centa. Cijelog dana cijena nafte se mijenja pa se u nekim trenucima penje za 0,5 posto dok u drugima pada za 0,3 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene