Obavijesti Video Pretražite Navigacija

CIA zatvorila odjel 'Bin Laden'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja američka obavještajna agencija CIA zatvorila je odjel koji je cijelo desetljeće kao 'križarsku misiju' vodilo lov na Osamu bin Ladena i njegove najbliže suradnike, izvjestio je New York Times.

Odjel poznat kao Alec Station je rasformiran krajem prošle godine, a analitičari su razmješteni po antiterorističkim odjelima agencije, izjavio je neimenovani dužnosnik CIA-e NY Timesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prošli detaljnu analizu Bin Ladenovi dokumenti otkrili nove mete Al Qaidinih napada Slika nije dostupna Novi vođa odredio cilj Osveta za Bin Ladena: Al Qaida planira napad na London?

Nesluženo objašnjenje za ukidanje odjela koji se bavio najtraženijim teroristom na svijetu je da kako bin Laden tako i al-Qa'ida više nisu hijerarhijski kao što su bili u prošlih deset godina. 

Uz to sve je veća zabrinutost zbog grupa inspiriranih al-Qa'idom, koje čak i konkuriraju u broju izvedenih napada, ali ne i snazi, svojim ideološkim uzorima, čak do te mjere da su neke od novih terorističkih ćelija započele izvoditi napade nezavisno od bin Ladena i njegovog zamjenika Ayman al-Zawahiri.

CIA ipak na članak NY Timesa, koji je nedavno od predsjednika Georga W. Busha proglašen izdajničkim, odgovar da je lov na spomenutu dvojicu vrhovni prioritet agencije te da raspuštanje Alec Station odjela ne pokazuje pad napora ili interesa za njihovim uhićenjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene