Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomić za Press:

'CIA mi smješta Đinđićevo ubojstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aco Tomić, bivši šef srbijanske vojne sigurnosti, ne boji se pokretanja nove istrage o političkoj pozadini ubojstva premijera Zorana Đinđića. Naglašava kako nema nikakve veze s tim ubojstvom, jer da ima već bi odavno bio streljan.

Tomić je za srbijanski Press izjavio kako mu 'CIA ne može oprostiti otkrivanje špijunske afere 2002. godine i da mu zato Amerikanci smještaju optužbe i sedam godina kasnije'. Za umiješanost u ubojstvo optužuje ga 'zemunac' Miloš Simović, zbog čega bi tužitelj mogao ponovno pokrenuti istragu protiv njega, a na rasvjetljavanju slučaja trebao bi raditi Anketni odbor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ex-Yu podzemlje Sektor nacionalne sigurnosti izgleda sve šuplje Slika nije dostupna Odbjegli zemunac Đinđićev ubojica skriva se u Hrvatskoj?

'Anketni odbor nikada ništa u Srbiji nije riješio. To je izmišljena institucija. Specijalno tužilaštvo njegovim formiranjem želi opet zataškati nešto? Neka odrede ljude koji će slučaj riješiti pa da se konačno stavi točka na tu priču', smatra Tomić.

Osumnjičen je kako je 2003. godine dao garancije Legiji i Spasojeviću kako se vojska neće miješati nakon ubojstva, no on tvrdi 'da je to istina, davno bi već bio streljan', te da je tog dana odmah 'naredio da vojna policija izađe i blokira grad'. Za ubojstvo bivšeg premijera ne osjeća nikakvu odgovornost, potvrdio je Pressu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene