Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki specijalci i CIA pratili su bin Ladena mjesecima prije nego su ga ubili te na to potrošili ogromnu svotu novca.


CIA-ini agenti su u iznajmljenoj kući imali najsuvremeniju opremu koja postoji, među ostalim i telephoto leće i radare za detektiranje mogućih tunela, piše Guardian. Dodaje kako se radi o CIA-inoj najosjetljivijoj operaciji u desetljeću, toliko kompliciranoj da su agenti potrošili desetke milijuna dolara iz fonda za hitne slučajeve.

Vijest je izazvala ogorčenje među pakistanskim tajnim službama koje su se našle na kritikama zbog svojeg neuspjeha pri hvatanju svjetskog terorista broj jedan. Sada je ispalo kako pakistanske tajne službe nisu otkrile ni operaciju američke agencije, koja im se odvijala pred nosom.

>> Al Qaida potvrdila smrt Osame: Njegova krv neće biti potraćena!

Vezani članci Jennifer Lopez (Foto: Instagram) Evo koju svotu slavna pjevačica zaradi u samo 20 minuta pojavljivanja Slika nije dostupna Abramovič junior ulaže 46 milijuna dolara!

>> Bin Ladenova supruga: Pet godina nismo izašli iz te sobe

CIA je svoj stožer utaborila u kolovozu prošle godine u Abbottabadu, nakon što su otkrili gdje živi kurir bin Ladena, Sheikh Abu Ahmed al-Kuwaiti. CIA je u svoje redove zaposlila lokalne stanovnike. No, usprkos svoj tehnici, CIA nije uspjela fotografirati niti snimiti glas vođe Al Qaide.  Američka obavještajna agencija sada analizira kompjuterski disk koji su zaplijenili Navy Sealsi u bin Ladenovoj kući, te slijede tragove koji govore da je Al Qaida planirala novi napad na SAD.

No, većina Pakistanaca uopće ne vjeruje da se uistinu radilo o bin Ladenovoj kući. Istraživanje je pokazalo da čak 66 posto ispitanih Pakistanaca ne vjeruje da je bin Laden ubijen, a 77 posto njih ne odobrava američku akciju.