Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslala poruku ženama u Hrvatskoj

Cherie Blair posjetila Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blaira, u posjetu je Zagrebu.

U razgovoru s Vjekoslav Đaićem za Dnevnik Nove TV, gospođa Cherie Blair, inače vlasnica međunarodne odvjetničke kuće, otkrila je kako uskladiti karijeru i brak, te poslala poruku poslovnim ženama u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovori Clintona i Blaira SVJETSKI ČELNICI O BOMBARDIRANJU SRBIJE 'Kad bi vidjeli kako ljude spaljuju žive, tražili bi da ih sravnimo sa zemljom' Slika nije dostupna Priznao odgovornost Prva isprika zbog rata čije posljedice upravo sada mijenjaju svijet

Je li teško istovremeno biti uspješna poslovna žena i supruga moćnog muškarca kao što je Tony Blair? Je li to prednost ili mana?

Kad razmišljamo što je najbolje za svaku obitelj, i kako dijeliti izazove zarade i života te brige za djecu, najbolje je kada obje strane sudjeluju u svemu. To je uspjeh. Naravno, stvar je ravnoteže kako oboje mogu biti uspješni u svojim karijerama. Moj suprug u politici, a ja u pravosuđu. A biti žena u pravosuđu je zahtjevan posao.

Koja je Vaša poruka poslovnim ženama u Hrvatskoj?

Svaka pojedinačna obitelj treba odlučiti kako će uravnotežiti posao i obiteljski život, u obitelji i između muškarca i žene. To uključuje fleksibilan rad, veće razumijevanje poslodavaca za potrebe moderne obitelje, kako bi osigurali da stvari funkcioniraju za sve, a ne za mitske obitelji koje u današnje vrijeme ne postoje. Danas trebamo i muškarce i žene koji rade i napreduju zajedno.

Pretpostavljam da je teško biti u braku s Tonijem Blairom, a ne biti uključen u svjetsku politiku. Brexit, kako će utjecati na biznis? Je li dobar ili ne?

Jasno je da je obitelj Blair, ne samo Tony i ja, naše 4 djece, pa čak i naša 16-godišnja kći, strastveno proeuropska. Želimo biti sigurni da štogod se dogodi s Brexitom, mi kao Britanci i Britanija kao zemlja, ostanemo veoma aktivni. Zato je naravno važna uspostava veza, pravnih, trgovinskih ili samo to da Britanci dolaze u posjet ovom nevjerojatnom gradu Zagrebu. Zajedno možemo održati te veze, biti prijatelji i zajedno ići u budućnost.

Hvala Vam na razgovoru.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene