Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izručenje SAD-u

Chavez: Uhitili smo kolumbijskog narko baruna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez rekao je da je 'osumnjičeni kolumbijski narko barun uhićen u Caracasu' te da će biti izručen SAD-u.

Carlos Alberto Renteria, poznat i kao Beto, navodno je vođa kolumbijskog narko kartela Norte del Valle, javlja BBC. Američke vlasti optužile su ga za krijumčarenje 500 tona kokaina u SAD tijekom 1990-ih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U znak obnove suradnje VIDEO: Pogledajte izručenje nekad moćnog narkobosa Felixa Slika nije dostupna Ubijeno 3111 ljudi 2010. godina najkrvavija za Ciudad Juarez

Bio je na listi traženih u SAD-u od 2004. godine, a za njega je ponuđena i nagrada od pet milijuna američkih dolara. Službenici SAD-a i Kolumbije optužili su vladu Chaveza da je dopustila da Venezuela postane utočište za kolumbijske narko bosove.

Međutim, u Venezueli kažu da su do sada u ovoj godini deportirali deset osumnjičenih za različita kaznena djela povezana s drogama. ‘Uhitili smo novog narko bossa, Carlosa Alberta Renteria, aka ‘Beto Renteria’, aka ‘kum’. Uhitili smo ga u ponedjeljak u Caracasu. Deportirat ćemo ga u SAD’, rekao je Chavez novinarima.

Tijekom 1990-ih kartel Norte del Valle bio je jedan od najutjecajnijih u Kolumbiji, a vjeruje se da su izvozili više kokaina u SAD nego bilo koja druga organizacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene