Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez rekao je da je 'osumnjičeni kolumbijski narko barun uhićen u Caracasu' te da će biti izručen SAD-u.


Carlos Alberto Renteria, poznat i kao Beto, navodno je vođa kolumbijskog narko kartela Norte del Valle, javlja BBC. Američke vlasti optužile su ga za krijumčarenje 500 tona kokaina u SAD tijekom 1990-ih.

Vezani članci Slika nije dostupna Darko Šarić iz Afrike prebjegao u Latinsku Ameriku? Slika nije dostupna VIDEO: Pogledajte izručenje nekad moćnog narkobosa Felixa

Bio je na listi traženih u SAD-u od 2004. godine, a za njega je ponuđena i nagrada od pet milijuna američkih dolara. Službenici SAD-a i Kolumbije optužili su vladu Chaveza da je dopustila da Venezuela postane utočište za kolumbijske narko bosove.

Međutim, u Venezueli kažu da su do sada u ovoj godini deportirali deset osumnjičenih za različita kaznena djela povezana s drogama. ‘Uhitili smo novog narko bossa, Carlosa Alberta Renteria, aka ‘Beto Renteria’, aka ‘kum’. Uhitili smo ga u ponedjeljak u Caracasu. Deportirat ćemo ga u SAD’, rekao je Chavez novinarima.

Tijekom 1990-ih kartel Norte del Valle bio je jedan od najutjecajnijih u Kolumbiji, a vjeruje se da su izvozili više kokaina u SAD nego bilo koja druga organizacija.