Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez, optužen da želi kontrolirati medije u zemlji, najavio je da će pokrenuti internetski blog.


Chavez je u svojoj tjednoj radio emisiji ‘Halo predsjedniče’, najavio da namjerava ostaviti trag na internetu otvaranjem stranice na kojoj će komunicirati sa svijetom. Svojim protivnicima je obećao ‘bombardiranje’ na internetu. Chavez koji se gotovo svakodnevno pojavljuje u medijima koristi tv-kanale, radio i tisak. Zakoni zemlje obvezuju televizijske kanale da prenose njegove izjave a one koji su se tome usprotivili je zatvorio. Time je izazvao kritike organizacija zaštite sloboda tiska.

Vezani članci Slika nije dostupna Chavez u Rusiji zbog energetike, rudarstva i ulaganja Slika nije dostupna Chavez: Došao sam potvrditi vječnu ljubav prema Kolumbiji

Sredinom ožujka najavio je da će regulirati internet, koji kako on drži, ne može biti slobodan medij na kojem svatko može raditi i reći bilo što. Istaknuo je da svaka zemlja mora odrediti svoja pravila. Parlament, koji je u rukama njegovih pobornika, odobrio je osnivanje povjerenstva koje će kažnjavati portale koji na ‘nedoličan način i neetički’ koriste internet. Direktor lista El Nacional Miguel Henrique Otero je rekao da Chavez želi kontrolirati jedino potpuno slobodno sredstvo komuniciranja u Venezueli. (Hina)