Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez: 'Castro može živjeti još sto godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski predsjednik Fidel Castro preživio je posljednju godinu isključivo zahvaljujući brojnim transfuzijama krvi, izjavio je njegov venezuelanski kolega Hugo Chavez, tvrdeći da Castro sad "može živjeti još sto godina".

Castro pati od teške crijevne bolesti zbog koje već više od godinu dana ne obavlja svoje predsjedničke dužnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sto godina HND-a 'Stanje hrvatskih medija na najnižim je granama' Slika nije dostupna Državni praznik Chavez na poziv Castra sprema govor

"Dali su mu ni sam ne znam koliko transfuzija, zamijenili su mu svu krv", prenosi austrijski dnevni list Kurier u petak izjavu
predsjednika Venezuele Chaveza koju je dao novinarima u brazilskom Manausu.

"Dobro, on ima problemčić, ali može živjeti još sto godina", dodao je Chavez, koji smatra da se kubanski diktator dobro oporavio. "Fidel Castro je sretan. Rekao mi je: 'Chavez, ova mi je bolest bila potrebna kako bih napokon imao vremena za gledanje televizije, za razmišljanje i pisanje'".

81-godišnji Castro operiran je početkom kolovoza 2006. zbog crijevnog krvarenja i tada je sve ovlasti prenio na svoga brata Raula. Kubanske vlasti nisu otkrile pojedinosti o bolesti diktatora kojega je javnost posljednji put imala prigodu vidjeti u lipnju na video snimci.

Castro, Chavez i bolivijski predsjednik Evo Morales saveznici su u borbi protiv premoći SAD-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene