Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zloglasni ubojica i vođa kulta Charles Manson prekinuo je 20-godišnju šutnji i dao prvi intervju iz zatvorske ćelije. Iskoristio je priliku da upozori čovječanstvo na opasnosti globalnog zatopljenja.


Charles Manson je 1969. godine izmasakrirao osmero ljudi, među kojima je bila supruga redatelja Romana Polanskog, Sharon Tate koja je tada bila u osmom mjesecu trudnoće. Osuđen je na smrtnu kaznu koja je potom bila promijenjena u doživotan zatvor. No, Manson u intervjuu nije pokazao ni mrvicu kajanja. 'Sada živim u paklu, ja sam jako zao čovjek. No, ja sam i mučenik. I žrtva. I izvođač. Ja sam sve i ja sam ništa. Morate se prihvatiti kao da ste Božji jer ste u isto vrijeme i Bog i vrag', kazao je Manson za španjolski časopis Vanity Fair.

Vezani članci Mislav Bago neformalno o poslu, politici i iznenađenju koje su mu pripremili 01 Više od 30 odrađenih izbora – Mislav Bago neformalno o poslu, politici i iznenađenju koje su mu pripremili Princeza Diana Promjene na BBC-ju nakon otkrića vezanog za intervju s princezom Dianom: ''Ništa ne poduzeti više nije opcija''

>> U Mansonovoj ćeliji našli mobitel

Na upit novinara smatra li se prijetnjom društvu budući da mu sljedeće godine sud odlučuje o mogućem pomilovanju i izlasku iz zatvora, Manson je okrenuo priču i kazao kako je puno veća opasnost - globalno zatopljenje.

'Svi smo mi Bog i ako se ne osvijestimo, vrijeme će prestati jer se polovi tope jer radimo loše stvari atmosferi. Automobili i fosilna goriva zagađuju atmosferu i nećemo imati zraka za disanje. Ako ne vratimo zelenilo na planet i vratimo drveća koja smo 'mesarski' posjekli, ako ne objavimo rat tim problemima...', odlutao je Manson u mislima.

No, ubrzo se vratio i to na Baracka Obamu kojeg je nazvao 'robom Wall Streeta'. 'Mislim da je Obama idiot i da se s njim poigravaju', poručio je ovaj 76-godišnjak u prvom javnom pojavljivanju od kraja 80.-ih.  U priloženom videu pogledajte intervju kojeg je Manson dao 1987. godine NBC-u. Intervju je izazvao burne reakcije javnosti jer su mnogi tvrdili kako se osuđenom ubojici daje nepotrebna medijska pozornost.