Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od posljedica pada u 20 metara dubok bunar, u slovenskom naselju Ihova, umrla je četverogodišnja djevojčica.


Tragična nesreća dogodila se jučer oko 19 sati, a u akciji spašavanja i izvlačenja sudjelovali su vatrogasci i specijalna ronilačka jedinica mariborske policije, prenosi Žurnal24. Djevojčica se navodno pored bunara prekrivenog drvenim daskama, na koje se ona popela i koje su popustile pod njezinom težinom, smatraju vatrogasci.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Loše stanje kod susjeda: Imaju najveći broj potvrđenih dnevnih zaraza u skoro dva mjeseca Cijepljenje, ilustracija Slovenija pokrenula pilot-program: Cijepljenje i u ljekarnama, ali zasad ne i protiv COVID-19

Ostalo dvoje djece, s kojom se djevojčica igrala, potrčalo je kućama i roditelje obavijestilo o nesreći. vatrogasci su rekli kako je bunar dubok oko 25 metara, a da je dubina vode u njemu četiri do pet metara. Po njihovom dolasku na mjesto nesreće, djevojčica je već bila pod površinom vode, a do vremena kad su je izvukli na površinu, već je bilo prekasno.

'Naši su vatrogasci maknuli nadstrešnicu bunara, postavili takozvani tronožac te se pomoću njega u bunar spustio ronilac', rekao je glasnogovornik mariborskih vatrogasaca Aleš Ciringer. Ronilac je djevojčicu vrlo brzo pronašao, te je ona brzo izvučena iz bunara i predana Hitnoj pomoći. Ipak, bilo je prekasno da ju se spasi i pokušaji reanimacije nisu uspjeli.