Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Kini

U gradskom parku izbodeno četvero profesora: Ležali su na zemlji prekriveni krvlju

Profesori napadnuti u parku
Profesori napadnuti u parku Foto: Getty Images
U gradskom parku u kineskome gradu Jilin nožem su napadnuta četiri sveučilišna profesora, potvrdilo je Sveučilište Cornell.

Četvero gostujućih profesora s američkog sveučilišta ozlijeđeno je u napadu nožem u parku na sjeveroistoku Kine, potvrdilo je u utorak sveučilište.

Sveučilište Cornell, koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Iowi, potvrdio je na upit dpa da je četvero profesora, koji borave u Kini u sklopu partnerstva s kineskim sveučilištem, ozlijeđena "u ozbiljnom incidentu tijekom dnevnog posjeta" u javni park u gradu na sjeveroistoku Kine Jilin.

"U kontaktu smo sa svih četvero profesora i pomažemo im u ovoj situaciji", izjavio je rektor Jonathan Brand.

"U programu nisu sudjelovali studenti", dodao je.

Pročitajte i ovo Prosvjedi za Palestinu Slovenija će ubrzo priznati Palestinu Slovenski studenti prosvjeduju u znak podrške Palestini: Zahtijevaju prekid suradnje s izraelskim sveučilištima

Prema medijskim izvješćima, četvero profesora izbodeno je u gradskom parku Beishan tijekom vikenda. Okolnosti napada i stanje žrtava još su nejasni.

Američki State Department je obaviješten i prati situaciju, poručio je glasnogovornik na zahtjev za komentar.

Pročitajte i ovo Nathalie Rayes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj zajednički ciljevi Nova američka veleposlanica hvali suradnju s Hrvatskom: "Pobrinut ćemo se za sigurnost regije"

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova isprva nije bilo dostupno za komentar, kao ni policija u Jilinu. Na kineskim društvenim mrežama nakratko su se pojavile fotografije koje prikazuju žrtve kako leže na zemlji prekrivene krvlju.

Na Weibou, kineskoj verziji X-a, objave koje se odnose na incident najvjerojatnije su izbrisane nedugo nakon što su objavljene.

Do utorka ujutro kineski državni mediji nisu izvijestili o incidentu.

Prema sveučilištu Cornell, četvero je profesora predavalo u sklopu partnerstva s kineskim sveučilištem u blizini Jilina. U trenutku napada bio je prisutan i jedan profesor s partnerskog sveučilišta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene