Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četvero alpinista poginulo pri usponu na Mont Blanc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero alpinista - Novozelanđanka, Francuskinja, Čileanka i Britanac, za kojima se traga od ponedjeljka, pronađeni su mrtvi, smrtno stradali zbog iscrpljenosti i hladnoće dok su se nedovoljno opremljeni pokušavali uspeti na Mont Blanc (4.808 m).

Tijela alpinista u utorak su pronašle spasilačke ekipe u francuskim Alpama, na visini od 4.130 m. Samo su jedno tijelo uspjele helikopterom spustiti u dolinu zahvaljujući kratkom poboljšanju vremena. Tri druga trebaju se izvući danas, ukoliko to dopuste vremenske prilike, kako navodi žandarmerija u departmanu Haute Savoie, na istoku zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mont Blanc ne prestaje rasti Slika nije dostupna U prometnoj nesreći smrtno stradao mladić

Četvero alpinista je zanemarilo izvješća meteorologa koji su još u subotu upozoravali na sniježne padaline i na jak vjetar na vrhu grebena Bionnassay, izjavio je čelnik spasilačke službe, načelnik žandarmerije Stephane Bozon.

Druga skupina od još četvero alpinista za kojom se isto traga od ponedjeljka navečer, evakuirana je u utorak poslijepodne s Courmayeura, u Italiji, talijanskim helikopterom koji je iskoristio proljepšanje vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene