Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postalo službeno

Zagorsku ulicu nazvali po četniku koji je ubio Antu Pavelića: "To je povijesna i ljudska pravda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnici Skupštine Grada Beograda usvojili su u četvrtak odluku da Zagorska ulica u Zemunu promijeni naziv u Ulicu Blagoja Jovovića.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je rekao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću, koji je ubio Antu Pavelića, "povijesna i ljudska pravda".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Na sjednici je pročitao pismo Jovovićeve obitelji u kojemu mu zahvaljuju na inicijativi i pozdravljaju to što Srbija i Beograd "ne zaboravljaju svoje junake i dopuštaju da progovori pravda", piše B92.

Portal piše da se ovih dana vodi rasprava o namjeri glavnog srpskog grada da promijeni ona imena ulica koja su povezana s toponimima iz SFRJ-a.

Vesić je odluku Grada obazložio time što, kako je rekao, jedino Srbija ima ulice nazvane po državi koja ne postoji, dok su druge države odavno promijenile sporne nazive.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene