Sjednica Skupštine Grada Beograda
Sjednica Skupštine Grada Beograda Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell

Vijećnici Skupštine Grada Beograda usvojili su u četvrtak odluku da Zagorska ulica u Zemunu promijeni naziv u Ulicu Blagoja Jovovića.


Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je rekao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću, koji je ubio Antu Pavelića, "povijesna i ljudska pravda".

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije I Vučić se oglasio o Oluji: "Pokušat ću razumjeti ako predstavnici Srba budu sudjelovali na proslavi, ali..." Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Vučić iz Banja Luke poručio da će se Srbija od posljedica koronakrize od zemalja u regiji najbrže oporaviti

Na sjednici je pročitao pismo Jovovićeve obitelji u kojemu mu zahvaljuju na inicijativi i pozdravljaju to što Srbija i Beograd "ne zaboravljaju svoje junake i dopuštaju da progovori pravda", piše B92.

Portal piše da se ovih dana vodi rasprava o namjeri glavnog srpskog grada da promijeni ona imena ulica koja su povezana s toponimima iz SFRJ-a.

Vesić je odluku Grada obazložio time što, kako je rekao, jedino Srbija ima ulice nazvane po državi koja ne postoji, dok su druge države odavno promijenile sporne nazive.