Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Četiri NATO-ova vojnika poginula u padu zrakoplova u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica NATO-ova vojnika poginula su u subotu u padu zrakoplova na jugu Afganistana, priopćio je Isaf, međunarodna postrojba u Afganistanu.

U tijeku je istraga o uzroku pada zrakoplova. Prema prvim podacima, u vrijeme nesreće nije bilo neprijateljskih aktivnosti u tom dijelu zemlje, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

>> Uz potres ih pogodile i poplave: U Afganistanu poginule 33 osobe

Isaf nije precizirao tip zrakoplova ni mjesto pada na jugu zemlje, regiji u kojoj su talibani vrlo aktivni. Nisu poznata ni državljanstva žrtava.

Oko 100.000 pripadnika Isafa raspoređeno je u Afganistanu, većinom Amerikaca. Od početka godine u toj zemlji je smrtno stradalo 39 vojnika Isafa, prema neovisnoj stranici Icasualities.org, na temelju informacija NATO-a.

Talibani su ranije u subotu objavili da su pokrenuli "proljetnu ofenzivu" protiv snaga NATO-a i afganistanske vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene