Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četiri godine zatvora jer je tipkajući na mobitel usmrtila biciklista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je zatvorsku kaznu od četiri godine počela služiti Britanka Kiera Coultas koja je prošle godine u veljači automobilom usmrtila 19-godišnjeg biciklista Jordana Wickingtona, dok je mobitelom slala sms poruku.

25-godišnja Kiera Coultas u Hampshireau je kobnog dana usmrtila Jordana koji nije nosio kacigu i prošao je kroz crveno svjetlo, a Kiera je vozila brže nego je bilo dopušteno. Mladi je biciklist već imao nekoliko kazni za nepropisnu vožnju biciklom.

Pročitajte i ovo Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga" Hitna pomoć kod krapinskih toplica Biciklist oduzeo prednost vozaču auta pa se sudarili: Ne zna se težina njegovih ozljeda

Kiera koja ima četverogodišnju kćer na sudu je svjedočila kako nije vidjela biciklista jer je odgovarala na sms. Ubrzo nakon udarca Jordan je preminuo u bolnici Netley Abbey i Hampshireu.

Prošli je mjesec završilo suđenje, a Kiera je zatvorsku kaznu od četiri godine počela služiti jučer. 

Sud joj je uz kaznu zatvora oduzeo vozačku dozvolu na pet godina.

'Najviše vam otežava činjenica što se slali sms poruku za vrijeme vožnje i tako niste mogli vidjeti biciklistu. 

'Kiera Coultas to jutro nije izašla iz kuće s namjerom da nekoga ubije. Ali njezin boravak u zatvoru poslat će jasnu poruku drugima koji koriste mobitel za vrijeme vožnje', rekao je sudac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene