Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer je zatvorsku kaznu od četiri godine počela služiti Britanka Kiera Coultas koja je prošle godine u veljači automobilom usmrtila 19-godišnjeg biciklista Jordana Wickingtona, dok je mobitelom slala sms poruku.


25-godišnja Kiera Coultas u Hampshireau je kobnog dana usmrtila Jordana koji nije nosio kacigu i prošao je kroz crveno svjetlo, a Kiera je vozila brže nego je bilo dopušteno. Mladi je biciklist već imao nekoliko kazni za nepropisnu vožnju biciklom.

Vezani članci Sudar Otac za dlaku izbjegao tragediju, u zadnji tren uspio je skočiti i spasiti noge Fail Namjerno ili slučajno? Motociklist pretjecao između automobila pa završio na podu

Kiera koja ima četverogodišnju kćer na sudu je svjedočila kako nije vidjela biciklista jer je odgovarala na sms. Ubrzo nakon udarca Jordan je preminuo u bolnici Netley Abbey i Hampshireu.

Prošli je mjesec završilo suđenje, a Kiera je zatvorsku kaznu od četiri godine počela služiti jučer. 

Sud joj je uz kaznu zatvora oduzeo vozačku dozvolu na pet godina.

'Najviše vam otežava činjenica što se slali sms poruku za vrijeme vožnje i tako niste mogli vidjeti biciklistu. 

'Kiera Coultas to jutro nije izašla iz kuće s namjerom da nekoga ubije. Ali njezin boravak u zatvoru poslat će jasnu poruku drugima koji koriste mobitel za vrijeme vožnje', rekao je sudac.