Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčice stare 9 i 10 godina

Četiri dana bez hrane i vode provele na drvetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije djevojčice pronađene su kako se čvrsto drže za grane na drvetu u sjevernom djelu Meksika. Djevojčice su se sklonile kada su tražile sklonište zbog obilnih poplava koje su pogodile to područje.

Imaju 9 i 10 godina. Bez hrane i vode gore su provele četiri dana, rekli su spasioci koji su ih pronašli. Policija iz meksičke države Tamaulipas tvrdi kako su im se roditelji utopili. Njihov otac je navodno pokušao automobil, u kojem su uz njega bili majka i još dvoje djece, prevesti preko mosta na Pilon rijeci, ali je auto završio u rijeci.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava

Spasioci su iz rijeke izvadili tijela, ali nedostaje još starija kćer. 'Još uvijek nismo pronašli 15-godišnjakinju. Tragamo za njom. Nadamo se da ćemo i nju pronaći živu', rekla je Marisela Cantu, glasnogovornica policije.

Djevojčice je primijetila grupa ribara. Lizbeth Dalin i njezina mlađa sestra, Lesli Dalimel Gaona Trevino, prebačene su u bolnicu, gdje ih liječe zbog dehidracije i uboda insekata, piše BBC. Iako su traumatizirane, nalaze se u stabilnom stanju, rečeno je iz bolnice. Poplave je izazvao uragan Alex. Jake kiše i poplave odnijele su nekoliko života, a tisuće su ostale bez krova nad glavom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene