Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanka si spasila život na nevjerojatan način

Čestitam! Upravo ste iskašljali tumor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
37-godišnja majka šestero djece spasila si je život iskašljašvši neoperabilan tumor, prenosi Daily Mail.

Claire Osborn osjetila je škakljanje u grlu nekoliko trenutako prije no što je iskašljala neobičan srcoliki grumen dužine dva centimetra.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Zvonko Pelicarić - 2 Medicinska senzacija Jučer na operaciji, danas otpušten: Pacijent kojem je inovativnim zahvatom zaleđen i odstranjen tumor opisao svoje iskustvo - "Gotovo kao da sam zub izvadio"

Neobičan sadržaj odnijela je obiteljskom liječniku nakon čega je biopsija pokazala da je to bio metastatski adenokarcinom, tj. agresivan tumor grla i usne šupljine.

Liječnici su Claire procijenili pedesetpostotne šanse za preživljavanja ovakvog metastatskog tumora.

'Rekli su mi da je tumor neoperabilan i da bih se trebala pripremiti na zračenje i kemoterapiju. Jedino o čemu sam razmišljala bilo je da ću umrijeti. Šanse su mi bile 50 %, zato sam počela štedjeti za sprovod', kaže Claire.

Međutim daljnje pretrage nisu pokazale da se tumor proširio bilo gdje u Clairinom tijelu. Zbog toga liječnici vjeruju kako je tumor nastao u stražnjem dijelu grla, te se za vrijeme napadaja kašlja odvojio od tkiva.

'Specijalist se okrenuo prema meni i rekao mi 'Čestitam, izgleda da ste si iskašljali tumor', kaže 37-godišnja Claire.

'U potpunosti sam bila zapanjena. Nisam mogla vjerovati da mi je napadaj kašlja spasio život. Da ga nisam iskašljala tumor bi narastao i proširio se na ostale organe', rekla je Claire još uvijek ne vjerujući što se dogodilo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene