Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češka vlada nema nikakvih pojedinosti o novom uvjetu predsjednika Vaclava Klausa za ratifikaciju Lisabonskog ugovora, temeljnog dokumenta Europske unije, rekao je premijer Jan Fischer.


Švedski premijer Fredrik Reinfeldt, sadašnji predsjedatelj Europskog vijeća, rekao je kako je od Klausa dobio obećanje da će potpisati Lisabonski ugovor ako Ustavni sud ocijeni da dokument nije protivan češkome ustavu. Klausov uvjet za potpisivanje jest da se u Lisabonski ugovor unese fusnota na Povelju o temeljnim pravima prema kojom bi Češka dobila izuzeće od Povelje.

>> Kaczynski u nedjelju ipak neće potpisati Lisabonski ugovor?

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Buknuo požar u domu za osobe s invaliditetom u Češkoj, poginulo osmero ljudi: "To je golema tragedija" Beyonce, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Procurila neugodna snimka na kojoj Harry moli iznenađenog šefa Disneyja da zaposli Meghan

Izuzeće na Povelju o temeljnim pravima imaju Velika Britanija i Poljska, što znači da su oslobođene od primjene nekih odredbi za tržište radne snage. ‘Kabinet ... nema pojedinosti o razgovoru’, rekao je premijer Fischer novinarima. Dodao je da je spreman o tome razgovarati. (Hina)