Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češka vlada nema nikakvih pojedinosti o novom uvjetu predsjednika Vaclava Klausa za ratifikaciju Lisabonskog ugovora, temeljnog dokumenta Europske unije, rekao je premijer Jan Fischer.


Švedski premijer Fredrik Reinfeldt, sadašnji predsjedatelj Europskog vijeća, rekao je kako je od Klausa dobio obećanje da će potpisati Lisabonski ugovor ako Ustavni sud ocijeni da dokument nije protivan češkome ustavu. Klausov uvjet za potpisivanje jest da se u Lisabonski ugovor unese fusnota na Povelju o temeljnim pravima prema kojom bi Češka dobila izuzeće od Povelje.

>> Kaczynski u nedjelju ipak neće potpisati Lisabonski ugovor?

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Brojne zemlje uvode sve jače mjere - od maski na otvorenom, zatvaranja kina i do posebnog vremena za odlazak starijih u kupovinu Restoran u Pragu nudi desert u obliku koronavirusa Desert u obliku koronavirusa spasio im je posao, svakim danom sve je popularniji

Izuzeće na Povelju o temeljnim pravima imaju Velika Britanija i Poljska, što znači da su oslobođene od primjene nekih odredbi za tržište radne snage. ‘Kabinet ... nema pojedinosti o razgovoru’, rekao je premijer Fischer novinarima. Dodao je da je spreman o tome razgovarati. (Hina)