Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lisabonski ugovor

Češki premijer ne zna ništa o Klausovim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka vlada nema nikakvih pojedinosti o novom uvjetu predsjednika Vaclava Klausa za ratifikaciju Lisabonskog ugovora, temeljnog dokumenta Europske unije, rekao je premijer Jan Fischer.

Švedski premijer Fredrik Reinfeldt, sadašnji predsjedatelj Europskog vijeća, rekao je kako je od Klausa dobio obećanje da će potpisati Lisabonski ugovor ako Ustavni sud ocijeni da dokument nije protivan češkome ustavu. Klausov uvjet za potpisivanje jest da se u Lisabonski ugovor unese fusnota na Povelju o temeljnim pravima prema kojom bi Češka dobila izuzeće od Povelje.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron Ima jasan stav Macron žestoko kritizirao zapadne saveznike: "Nemojte biti kukavice, povijest će vas pamtiti" Sudar vlaka i kamiona u Češkoj Očevid u tijeku VIDEO Sudar vlaka i kamiona u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih

>> Kaczynski u nedjelju ipak neće potpisati Lisabonski ugovor?

Izuzeće na Povelju o temeljnim pravima imaju Velika Britanija i Poljska, što znači da su oslobođene od primjene nekih odredbi za tržište radne snage. ‘Kabinet ... nema pojedinosti o razgovoru’, rekao je premijer Fischer novinarima. Dodao je da je spreman o tome razgovarati. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene