Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tkoje kriv?

Češka vojna služba zabunom objavila identitet svojih špijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka vojna obavještajna služba zabunom je objavila identitet nekih svojih špijuna.

Pogreška datira još od travnja, kada je državni Institut za istraživanje totalitarnih režima na internetskoj stranici objavio popis čeških špijuna iz komunističkog doba. Popis je tom institutu dostavila vojna obavještajna služba. No, ispostavilo se da je 380 od tih špijuna ostalo u aktivnoj službi i nakon 1989. godine, objavio je list 'Mlada Fronta Dnes', a u ponedjeljak potvrdilo češko ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron Ima jasan stav Macron žestoko kritizirao zapadne saveznike: "Nemojte biti kukavice, povijest će vas pamtiti" Sudar vlaka i kamiona u Češkoj Očevid u tijeku VIDEO Sudar vlaka i kamiona u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih

List tvrdi kako su neki od tih špijuna aktivni i danas, a ministarstvo to opovrgava. 'Nitko od njih više nije bio u službi kada je objavljen popis', rekao je glasnogovornik Jan Pejšek.

Međutim, mnogi od njih mogli bi biti kompromitirani u svojim današnjim zanimanjima, poput poduzetništva ili čak diplomacije, priznao je Pejšek. Objava popisa vjerojatno je znatno pomogla i stranim obavještajnim službama u prikupljanju određenih informacija. Institut i vojna obavještajna služba u međuvremenu razmjenjuju optužbe o tome tko je kriv za objavu imena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene