Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili 25 ljudi

Češka policija uhitila dvojicu koji su prodavali otrovan alkohol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za distribuciju alkohola, od kojega je umrlo 25 ljudi.

Češka policija je uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih za distribuciju alkohola iz domaće radinosti koji je sadržavao metanol, a od kojega je umrlo 25 ljudi ovoga mjeseca dok su deseci zbog trovanja završili u bolnici, od kojih su neki oslijepili.

Vlada je prošloga tjedna produžila zabranu prodaje žestokih alkoholnih pića u barovima i trgovinama, a uvela je i zabranu na njihov uvoz.

'Znamo izvor i kako je to došlo na češko tržište', rekao je čelnik policije Martin Cervicek u izjavi za novinare u ponedjeljak. Po njegovim riječima, do 15.000 litara opasnog alkohola još uvijek je možda na tržištu i policija nastavlja svoju istragu.

Dvojica osumnjičenih mogla bi dobiti 12 do 20 godina zatvora zbog ugrožavanja života ljudi. Oni su radili za tvrtku koja je koristila metanol u proizvodnji tekućine za pranje vjetrobranskog stakla.

Državni tužitelj Roman Kafka je izjavio da su osumnjičeni prodavali taj alkohol na crnom tržištu iako su znali da je otrovan, ali da su vjerovali da se metanol može neutralizirati etanolom. 'Oni su vjerovali da mješavina napravljena na taj način neće biti štetna za zdravlje. Njihov motiv nije bio ubiti nekoga, ali su trebali znati', kazao je on.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene