Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod svaku cijenu

VIDEO: Dugove za struju rješavaju komandosi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krađa struje nije problem s kojim je suočen samo HEP. Češku potresa skandal nakon što je otkriveno da se najveći dobavljač struje s kradljivcima odlučio obračunati paravojnom postrojbom.

To nije vojna obuka, već osposobljavanje zaposlenika najvećeg češkog dobavljača struje ČEZ-a, jer se Odjel za netehničke gubitke, s kradljivcima i dužnicima odlučio obračunati posebno obučenom paravojnom postrojbom. Osumnjičeni su za 48 slučajeva nelegalnih postupaka. 'Morali smo čekati u dvorištu u četiri sata ujutro. Šef odjela nije imao nikakve izračune, samo se igrao svojim kalkulatorom', ističu u ČEZ-u.

Pročitajte i ovo Evergrande Duboka kriza Težak udarac za drugu ekonomiju svijeta: Div nagomilao 300 milijardi dolara duga i ide u likvidaciju! Sudar vlaka i kamiona u Češkoj Očevid u tijeku VIDEO Sudar vlaka i kamiona u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih

Policijska istraga pokrenuta je prije više od godinu dana nakon neprestanih žalbi zbog nelegalnih ulazaka u privatni posjed i prijetnji dužnicima velikim kaznama ili trajnim isključenjem. Državnom tužitelju predloženo je podizanje optužnice protiv 26 zaposlenika ČEZ-a. Žrtve su već i same pokrenule sudske postupke za nadoknadu štete.

ČEZ se brani da se na formiranje posebne paravojne postrojbe odlučio zbog učestalih prijetnji zaposlenicima. 'Prijetili su mi pištoljem uperenim u glavu tijekom rutinske provjere brojila', tvrdi jedan od čeških građana, kojem su ČEZ-ovi 'komandosi' upali u stan. Prema tvrdnjama ČEZ-a prošle je godine ukradeno više od 21.000 megavata struje, ili tromjesečna proizvodnja HE Peruča.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene