Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cerić: Poduprite sposobne a ne lojalne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimani Bosne i Hercegovine okupljanjem na jutarnjim molitvama obilježili su blagdan Ramazanskog bajrama a bajram-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu po tradiciji je predvodio poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

U bajramskoj propovjedi - hutbi Cerić je istaknuo kako su ovoga ramazana bosanski muslimani imali priliku dublje razmisliti o bolestima društva u kojemu žive. Pri tom je spomenuo sve raširenije laži i klevete, drogu i alkohol, pornografiju i prostituciju, mito i korupciju.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

"Zato su najveći izazovi ove generacije kako prepoznati istinu, kako živjeti zdravo, kako se ponašati moralno, kako voljeti čovjeka, kako raditi pošteno", kazao je Cerić.

Muslimane u BiH posebice je pozvao da u odnosu prema drugima pokažu svoju predanost Alahovoj riječi tako što će se biti tolerantni i poštovati običaje i vjeru svojih susjeda.

Cerić se u svojoj hutbi osvrnuo i na političko stanje u BiH.

Ne spominjući izravno nijedno ime ili političku stranku on je ipak uputio razmjerno jasnu poruku kritike Stranci demokratske akcije (SDA) odnosno njenom sadašnjem vodstvu kada je kazao kako je "umjesto hrabrosti za opće dobro, na cijeni slijepa lojalnost" što nije u duhu islamske vjere.

"Zato između lojalnih i sposobnih treba birati sposobne jer se pokazalo da nesposobni, pa makar bili i lojalni određenoj stranci, ne pridonose veliku korist društvu i državi", kazao je Cerić očito aludirajući na ishod nedavnih izbora u BiH na kojima je osobno protežirao lidera Stranke za BiH (SBiH) Harisa Silajdžića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene