Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Čelnik anglikanaca osudio SAD i Britaniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duhovni vođa Anglikanske crkve žestoko je napao britansku i američku vladu zbog postupaka na Bliskom istoku, rekavši kako je njihova politika 'ignorancije' izložila riziku kršćane koji žive u tom području.

Nadbiskup od Canterburyja Rowan Williams, vođa 77 milijuna anglikanaca u svijetu, rekao je da su kršćani izloženi napadima i prisiljeni napustiti Bliski istok jer ih njihovi sunarodnjaci smatraju pristašama 'zapadnih križara'.

Pročitajte i ovo Bradley Cooper - 1 Šminker se ispričao Golemi skandal zbog nosa Bradleyja Coppera! "Jedna trećerazredna glumica bavila se glupostima..." Slika nije dostupna Nadbiskup Canterburyja: Engleska treba preuzeti dijelove islamskog prava

'Ovog Božića molimo se za Betlehem i našu braću koji su izloženi opasnostima zbog kratkovidnosti i ignorancije naše politike, piše Williams u članku objavljenom u London Timesu.

Williams je otprije poznat kao kritičar rata u Iraku koji smatra kako za vojnu intervenciju nema moralnog opravdanja.
Ocijenio je kako je angloamerička vanjska politika izazvala loše odnose između muslimana i kršćana i učinila kršćane metom muslimanskih ekstremista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene