Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Duhovni vođa Anglikanske crkve žestoko je napao britansku i američku vladu zbog postupaka na Bliskom istoku, rekavši kako je njihova politika 'ignorancije' izložila riziku kršćane koji žive u tom području.


Nadbiskup od Canterburyja Rowan Williams, vođa 77 milijuna anglikanaca u svijetu, rekao je da su kršćani izloženi napadima i prisiljeni napustiti Bliski istok jer ih njihovi sunarodnjaci smatraju pristašama 'zapadnih križara'.

Vezani članci Slika nije dostupna Papa i anglikanski nadbiskup za bliskije odnose katolika i anglikanaca Slika nije dostupna Nadbiskup Canterburyja: Engleska treba preuzeti dijelove islamskog prava

'Ovog Božića molimo se za Betlehem i našu braću koji su izloženi opasnostima zbog kratkovidnosti i ignorancije naše politike, piše Williams u članku objavljenom u London Timesu.

Williams je otprije poznat kao kritičar rata u Iraku koji smatra kako za vojnu intervenciju nema moralnog opravdanja.
Ocijenio je kako je angloamerička vanjska politika izazvala loše odnose između muslimana i kršćana i učinila kršćane metom muslimanskih ekstremista.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju