Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čelnici zemalja G8 dobili tisuću dolara vrijedne šalice za japansku rakiju sake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici zemalja skupine G8 koji nazoče summitu u Japanu dobili su na poklon male po tisuću dolara vrijedne precizno izrađene lakirane šalice za japansku rakiju sake.

Male drvene šalice od 8,2 centimetara u promjeru i visine osam centimetara uporabljene su za zdravicu na banketu održanom na Hokkaidu u povodu summita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Društvene mreže gore Srpska vlada bolnici i Crvenom križu donirala tisuće boca rakije za - dezinfekciju: "Odmah mi se upalilo grlo..." Slika nije dostupna Osječki sajam Preselila je njegovu bistu, ali...: Na istom se mjestu našli Tuđman, Tito i Grabar-Kitarović. A nije vic

Lak, poznat kao 'Urushi' na japanskom, smola je koja se dobiva od određenih vrsta stabala i koristi se kao prirodni lak.

Dok su se čelnici pripremali za razgovore o klimatskim promjenama proizvođači šalica istaknuli su da je poklon ekološki prihvatljiv.

>> Summit G8 počinje sutra, mase već prosvjeduju

>> Barroso želi da se G8 čvrsto obveže da će smanjiti emisiju stakleničkih plinova

Svaka šalica oslikana je uzorkom zelenih listića koji simboliziraju prirodu a na sredini svake od njih su inicijali čelnika. Po rubu su ispisani inicijali ostalih sudionika skupa, a svaka je šalica tako pažljivo izrađena da je za njenu izradu bila potrebna po godina dana.

Ograničeni broj od 300 šalica ponuđen je na prodaju po cijeni od 1000 dolara po šalici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene