Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i Milanović

Čelnici EU-a obilježili 100. obljetnicu Prvog svjetskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici su se okupili u četvrtak u Ypresu, gradiću u sjeverozapadnoj Belgiji.

Čelnici zemalja članica Europske unije, među njima i hrvatski premijer Zoran Milanović, okupili su se u četvrtak u Ypresu, gradiću u sjeverozapadnoj Belgiji, gdje je priređena svečanost obilježavanja 100. obljetnice od početka prvog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Borovo naselje u tvornici Borovo commerce Tužna obljetnica Vukovarci se prisjećaju žrtava Borova naselja: "Oni koji znaju gdje su naši najmiliji šute, a godine prolaze jedna za drugom"

Šefovi država ili vlada posjetili su muzej 'U poljima Flandrije', odali počast poginulima te prisustvovali inauguraciji 'Klupe mira' u vrtu memorijalnog spomenika Menin Gate.

Najveće bitke Prvog svjetskog rata, munjevite ofenzive, porazi...

Prvi dan summita, čelnici EU-a završit će radnom večerom u gradskoj vijećnici u Ypresu tijekom koje će razgovorati o strateškim prioritetima EU-a za sljedećih pet godina.

U petak se summit nastavlja na uobičajenom mjestu u zgradi Vijeća Europske unije u Bruxellesu.

Evo tko su bili najvažniji vojskovođe u Prvom svjetskom ratu

Drugi dan summita počinje potpisivanjem sporazuma o sporazume o pridruživanju s bivšim sovjetskim republikama Ukrajinom, Gruzijom i Moldavijom. Čelnici bi također trebali odobriti status kandidata Albaniji.

Glavna tema summita, imenovanje novog predsjednika Europske komisije, ostavljena je za sami kraj. O tome će se raspravljati u petak tijekom radnog ručka.

Očekuje se da će Europsko vijeće predložiti Europskom parlamentu bivšeg luksemburškog premijera Jean-Claudea Junckera za novog predsjednika Europske komisije unatoč žestokom protivljenju Velike Britanije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene