Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ceausescu nije imao račun u inozemstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši komunistički diktator Nicolae Ceausescu nije nikad imao bankovni račun u inozemstvu, stoji u izvješću rumunjskog parlamenta objavljenu, čime se demistificira mit proširen u toj zemlji prije 20 godina.

'Nakon saslušanja mnogobrojnih osoba koje su raspolagale određenim obavijestima o Ceausescuu, među kojima je bio i guverner Rumunjske središnje banke, drugi bankari i novinari, zaključili smo da Ceaucescu nije imao otvoren bankovni račun ni u jednoj stranoj banci', rekao je za France presse Sabin Cutas, predsjednik parlamentarnog povjerenstva koje se bavilo tim pitanjem.

Pročitajte i ovo Claudiu Tarziu Skandalozna izjava Šef rumunjske stranke želi dijelove Ukrajine: "Nećemo biti istinski suvereni dok ne reintegriramo našu državu" Slika nije dostupna Skoro 28 tisuća kuna! Stalno provjeravala mobilni Facebook u inozemstvu – šokirala se kada je stigao račun!

'To izvješće baca novo svjetlo na pitanje koje je do sada redovito uzrokovalo mnoge prijepore i nagađanja među Rumunjima', rekao je.

Predstavljajući dokument pred članovima parlamenta, Cutas se pozvao na izjavu osobe zadužene za 'posebne bankovne transakcije' u vrijeme komunističkog režima, Constantina Anghelachea. Kazao je kako 'Ceaucsescu nije nikad razmišljao o slanju novca u inozemstvo jer je smatrao da državni novac pripada njemu'.

Nakon pogubljenja bračnog para Ceausescu 25. prosinca 1989. neprestano su kružile priče i nagađanja o golemu Ceausescuovu bogatstvu pohranjenu u nekoj od stranih banaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene