Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Castro optužio Aznara zbog bombardiranja srpske TV 1999.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski predsjednik Fidel Castro optužio je bivšeg predsjednika španjolske vlade Josea Mariju Aznara da je natjerao američkog predsjednika Billa Clintona da naredi bombardiranje srpskog radija i televizije tijekom rata na Kosovu 1999.

"Da bismo dobili rat, mislim da treba prekinuti komunikaciju između vlade u Beogradu i naroda. Veoma je važno prekinuti svaku komunikaciju u Srbiji, radio, televiziju i telefon", rekao je Aznar razgovarajući s predsjednikom Clintonom 13. travnja 1999., piše Castro u dnevnom listu Juventud Rebelde.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 4 Odgovorili su raketama Izrael žestoko bombardirao Gazu samo nekoliko sati nakon oštrih Bidenovih kritika: "Puno nevinih ljudi umire, to mora prestati" Bombardiranje grada Rafe Diplomatski razgovori traju Izrael nastavlja širiti strah na jugu, a Netanyahu odbija prijedloge za primirje: "To je Hamasova deluzija"

"Pozivam Aznara da kaže je li 13. travnja 1999. predložio Clintonu da bombardira srpski radio i televiziju", dodao je Castro izazovno. 

Vremešni kubanski čelnik drži da je time objavio senzaciju. "Ovo što slijedi nije se prije objavljivalo", ističe u napisu, opisujući zatim potankosti tog dosad nepoznatog razgovora između Španjolca i Amerikanca tijekom rata u Jugoslaviji.

Castro je obećao da će za pisanje svoje rubrike u idućim brojevima lista "iskoristiti druge dokumente, kako javne tako i povjerljive".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene