Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kritika genocidnoj politici'

Castro: Nobel za Obamu pozitivna odluka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro kazao je da je dodjela Nobelove nagrade za mir američkom predsjedniku Baracku Obami ‘pozitivna mjera’ namijenjena kritiziranju ‘genocidne politike’ koju su provodili njegovi brojni prethodnici u Bijeloj kući.

‘Ne dijelim uvijek stavove te institucije, ali priznajem da je ovog puta to bila pozitivna mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liječenje ljudske neplodnosti Pionir 'in vitro' oplodnje dobio Nobela za medicinu Slika nije dostupna Nagrade za ispravno življenje Četvero aktivista dobilo 'alternativnog Nobela'

To kompenzira neuspjeh koji je Obama doživio u Kopenhagenu kad je Rio de Janeiro dobio domaćinstvo Olimpijskih igara 2016., što je izazvalo napade njegovih protivnika iz krajnje desnice’, piše 83-godišnji bivši predsjednik u tekstu objavljenom na internetskoj stranici cubadebate.cu.

>> Kremlj: Nagrada Obami jača rusko-američke odnose

‘Neki misle da još nije stekao pravo da dobije takvo priznanje.

Želimo u toj odluci vidjeti manje nagradu predsjedniku SAD-a, a više kritiku genocidne politike koju su provodili brojni predsjednici te zemlje, te poticanje na mir i potragu za rješenjima koja bi dovela do preživljavanja čovjeka’, dodaje otac kubanske revolucije iz 1959. (Hina)

Je li Barack Obama zaslužio Nobelovu nagradu za mir?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene