Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Meksikanac Carlos Slim poručio je da neće, poput osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, pokloniti dionice svoje obitelji dobrotvornim organizacijama.


Meksički milijarder Carlos Slim rekao je u četvrtak da on neće pokloniti dionice svoje obitelji dobrotvornim organizacijama kako je to učinio osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

Vezani članci Nives Celzijus (Foto: Instagram) Jesu li naši celebrityji zabrinuti za privatnost na društvenim mrežama i razmišljaju li o brisanju profila? Mark Zuckerberg (Foto: AFP) Njemačka bijesna na Facebook: "Želimo znati kako je do toga došlo"

Ranije ovoga tjedna Zuckerberg je objavio kako će donirati 99 posto svojih dionica Facebooka, koje trenutno vrijede 45 milijarda dolara, novom filantropskom projektu koji će voditi skupa sa svojom ženom.

Najbogatiji čovjek na svijetu je Bill Gates koji je 'težak' 79,2 milijardi dolara. Na drugom je mjestu Meksikanac Carlos Slim, magnat telekomunikacija sa 77,1 milijardi dolara. Američki poslovni čovjek Warren Buffet je na trećem mjestu s 72,7 milijardi dolara. Mark Zuckerberg (30) je među prvih 20, sada na 16. mjestu s 33,4 milijarde dolara u odnosu na 28,5 prošle godine.

Upitan planira li dati dionice svoje obitelji u njegovim kompanijama svojim zakladama Slim je odgovorio da ne namjerava, mada je dodao kako njegovi dobrotvorni projekti nemaju proračunskih ograničenja. "Zaklade ne rješavaju siromaštvo", rekao je dodajući kako je zapošljavanje ključno za iskorjenjivanje siromaštva.

"Zapošljavanje zahtijeva da kompanije ulažu, tako da ne trebamo poklanjati kompanije, trebamo stvarati kompanije", rekao je.

Kako Mark Zuckerberg bira tko će u uredu sjediti pokraj njega

Slim, među čije kompanije spada i telekomunikacijski div America Movil, daje svojim zakladama milijarde dolara, ali nije točno rekao koliko je novca darovao. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook