Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Carla del Ponte glavna tema kosovskih medija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlog glavne haške tužiteljice Carle del Ponte o odgodi rješenja za status Kosova kako bi se omogućilo uhićenje preostalih haških optuženika i kako se ne bi otežao položaj vlasti u Beogradu, danas je jedna od glavnih tema prištinskih medija.

Mediji su gotovo jednoglasno ocijenili da je Del Ponte prekoračila svoje ovlasti.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Prištini pozvali na akciju Užas u susjedstvu: Petorica silovala djevojčicu usred bijela dana, tisuće ljudi prosvjeduju na ulicama Mama's - 1 Miran prosvjed Maštovit odgovor na crveno svjetlo iz EU-a: Vlasnik restorana u Prištini uveo vize veleposlanicima Unije

"Ta izjava se ne može drukčije ocijeniti nego kao skandalozna i kao njeno miješanje u međunarodnu politiku", navodi se u komentaru dnevnog lista "Zeri".

"Zeri" piše da "glavna haška tužiteljica misli kolektivno kazniti
cijeli narod Kosova zbog nesuradnje srpskog vodstva oko uhićenja ubojice i kriminalca kao što je Mladić koji je izravno odgovoran za masakr u Srebrenici".

"Koha ditore" u svom komentaru navodi da je Del Ponte "u službi politike Beograda u zamjenu za obećanja da će predati ratne zločince koji su, kako je odavno rečeno, slobodno šetali
Beogradom".

Kosovski pregovarački tim u utorak je ocijenio da se status Kosova ne može vezati s uhićenjem haških optuženika. 

Na isti način reagirale su i glavne političke stranke na Kosovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene