Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Canterburyjski nadbiskup Justin Welby priznao je da je nezakoniti sin osobnog tajnika Winstona Churchilla, potvrdivši informaciju objavljenu u petak u britanskom dnevnom listu.


"Doznao sam da moj biološki otac nije Gavin Welby, nego sir Anthony Montague Browne. To je golemo iznenađenje", rekao je duhovni vođa 85 milijuna anglikanskih vjernika u svijetu, prenosi se u priopćenju Anglikanske crkve.

Vezani članci Slika nije dostupna Engleska crkva predlaže 'blagoslov' gay brakova

"Znam da ono što jesam nalazim u Isusu Kristu, ne u genetici, i moj identitet se ovime neće promijeniti", dodao je.

Canterburyjski nadbiskup kojemu je 60 godina, sve dosad je mislio da mu je otac Gavin Welby, prodavač whiskyja koji je umro 1977. No britanski dnevnik The Telegraph je objavio da posjeduje dokaz kako je njegov otac zapravo Anthony Montague Browne koji je nedavno umro.

Nakon DNK analize utvrđeno je da postoji 99,9779 posto mogućnosti da je Browne, koji je kod Churchilla radio od 1952. do 1965., njegov biološki otac.

Alkohol kumovao svemu

Nadbiskupova majka Jan Welby primila je vijest s nevjericom, potvrdivši da je nedugo prije braka s Gavinom Welbyjem imala spolni odnos s Browneom "čemu su 'kumovale' velike količine alkohola s obje strane".

Justin Welby je zaređen za canterburyjskog nadbiskupa 2013. pošto je imenovan primasom Anglikanske crkve. (Hina)