Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na jačanje identiteta

Cameron: Britanski multikulturalizam je zakazao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron u Muenchenu je kritizirao multikulturalizam svoje zemlje te dodao kako Velika Britanija treba jači nacionalni identitet kako se građani ne bi okretali ekstremizmu.

Cameron je pojasnio kako se u njegovoj zemlji pod doktrinom multikulturalizma različite kulture zapravo potiču na izoliran život. Posebno se osvrnuo na određene islamske zajednice, koje dobivaju državni novac, ali po njegovom mišljenju ne čine dovoljno u borbi protiv ekstremista, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rodbina iz Kenije Obamina baka moli da on prijeđe na islam Slika nije dostupna U Jemenu uhićena žena Cameron: Bomba je trebala eksplodirati u avionu

'Ministri se ne bi trebali povezivati s takvim zajednicama ili grupama, treba im zabraniti pristup javnim sredstvima, a ne bi smjele ni širiti svoju poruku na fakultetima ili u zatvorima. Iskreno, potrebno nam je puno manje pasivne tolerancije iz prethodnih godina te puno više aktivnog liberalizma', rekao je Cameron.

>> Skandal u Britaniji: Više od 800 umirovljenika umrlo od gladi i žeđi

'Procijenimo te organizacije. Da li vjeruju u univerzalna prava, uključujući i prava žena kao i osoba drugih vjera? Da li vjeruju u jednakost pred zakonom? Da li vjeruju u demokraciju i pravo naroda da bira svoju vlast? Da li potiču integraciju ili separaciju', zapitao se premijer.

Njegov govor naljutio je Muslimane u Velikoj Britaniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene