Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer David Cameron u Muenchenu je kritizirao multikulturalizam svoje zemlje te dodao kako Velika Britanija treba jači nacionalni identitet kako se građani ne bi okretali ekstremizmu.


Cameron je pojasnio kako se u njegovoj zemlji pod doktrinom multikulturalizma različite kulture zapravo potiču na izoliran život. Posebno se osvrnuo na određene islamske zajednice, koje dobivaju državni novac, ali po njegovom mišljenju ne čine dovoljno u borbi protiv ekstremista, piše BBC.

Vezani članci Slika nije dostupna Europljani se osjećaju ugroženo Slika nije dostupna Britanski parlamentarac u zatvoru zbog lažiranja troškova

'Ministri se ne bi trebali povezivati s takvim zajednicama ili grupama, treba im zabraniti pristup javnim sredstvima, a ne bi smjele ni širiti svoju poruku na fakultetima ili u zatvorima. Iskreno, potrebno nam je puno manje pasivne tolerancije iz prethodnih godina te puno više aktivnog liberalizma', rekao je Cameron.

>> Skandal u Britaniji: Više od 800 umirovljenika umrlo od gladi i žeđi

'Procijenimo te organizacije. Da li vjeruju u univerzalna prava, uključujući i prava žena kao i osoba drugih vjera? Da li vjeruju u jednakost pred zakonom? Da li vjeruju u demokraciju i pravo naroda da bira svoju vlast? Da li potiču integraciju ili separaciju', zapitao se premijer.

Njegov govor naljutio je Muslimane u Velikoj Britaniji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju