Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush na OI pozdravljao s tri prsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a George Bush u svečanoj loži na otvaranju Olimpijskih igara, u pauzi razgovora sa Vladimirom Putinom o ratu u Južnoj Osetiji, naučio je i što znači srpski pozdrav s tri uzdignuta prsta.

Američki se predsjednik zainteresirao za ovaj tradicionalni srpski pozdrav kad je vidio da predsjednik Srbije Boris Tadić i ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić tako pozdravljaju srpske sportaše na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, piše srbijanski Press.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ahmadinedžad predložio Obami 'Na televizijskom dvoboju ćemo pokazati tko ima bolja rješenja' Slika nije dostupna Svakom se može dogoditi Javni gafovi za plakanje od smijeha!

S pbzirom da su Bush i Putin sjedili odmah ispred Tadića i Jeremića, prvi čovjek SAD-a upitao ih je što znači taj pozdrav.

'Gospodine predsjedniče, tri podignuta prsta predstavljaju jedan stari vjerski simbol kod pravoslavnih Srba. Mi se s ta tri prsta križamo. On znači jedinstvo Svetog trojstva, odnosno Oca, Sina i Svetoga duha. S vremenom, to je postao srpski znak i njime se uvijek pozdravljamo kad je Srbija u pitanju, kao što je i sad na Olimpijskim igrama', odgovorio mu je Jeremić.

'Hej, pa to je odlično!', rekao je predsjednik Bush i podigao tri prsta pozdravljajući ministra Jeremića.

Više o ovoj temi pročitajte na Pressu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene