Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SAD-a George Bush u svečanoj loži na otvaranju Olimpijskih igara, u pauzi razgovora sa Vladimirom Putinom o ratu u Južnoj Osetiji, naučio je i što znači srpski pozdrav s tri uzdignuta prsta.


Američki se predsjednik zainteresirao za ovaj tradicionalni srpski pozdrav kad je vidio da predsjednik Srbije Boris Tadić i ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić tako pozdravljaju srpske sportaše na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, piše srbijanski Press.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Na televizijskom dvoboju ćemo pokazati tko ima bolja rješenja' Slika nije dostupna Javni gafovi za plakanje od smijeha!

S pbzirom da su Bush i Putin sjedili odmah ispred Tadića i Jeremića, prvi čovjek SAD-a upitao ih je što znači taj pozdrav.

'Gospodine predsjedniče, tri podignuta prsta predstavljaju jedan stari vjerski simbol kod pravoslavnih Srba. Mi se s ta tri prsta križamo. On znači jedinstvo Svetog trojstva, odnosno Oca, Sina i Svetoga duha. S vremenom, to je postao srpski znak i njime se uvijek pozdravljamo kad je Srbija u pitanju, kao što je i sad na Olimpijskim igrama', odgovorio mu je Jeremić.

'Hej, pa to je odlično!', rekao je predsjednik Bush i podigao tri prsta pozdravljajući ministra Jeremića.

Više o ovoj temi pročitajte na Pressu.