Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush zakonom zabranio pomoć Hamasovoj vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Georg W. Bush potpisao je jučer zakon kojim se brani isplata pomoći Hamasovoj palestinskoj Vladi, a vrijedit će dok se ta islamistička skupina ne odrekne terorizma i državi Izrael ne prizna pravo na postojanje.

Antiteroristički zakon, međutim, ne brani pomoć palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu, izabranom odvojeno od Hamasove vlade, jer ga Washington doživljava kao saveznika.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku

Zakon također brani izdavanje američkih viza dužnosnicima Hamasa, ali dozvoljava da SAD Palestincima šalje pomoć za "osnovne humane potrebe".

Stroge zakonske mjere izglasana su velikom većinom, 7. prosinca, u zadanjim danima republikanske dominacije Kongresom. Zabranu slanja pomoći Palestincima zagovarali su izraelski lobisti, dok su neke grupe zainteresirane za situaciju u toj zemlji ipak naglašavale da je prestrog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene