Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush razmatra promjenu taktike u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush razgovarao je u subotu s vojnim zapovjednicima o mogućoj promjeni taktike u Iraku, gdje pogoršanje stanja sve više dovodi u pitanje njegovu strategiju, objavila je Bijela kuća.

Glasnogovornik je potvrdio da se sastanak održao tijekom jutra u Bijeloj kući, ne navodeći njegov sadržaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Amerikanci ne vjeruju u pobjedu u Iraku Slika nije dostupna 'U Iraku smo pokazali aroganciju i glupost'

Bush je na sjednici vojnog vijeća putem videoveze trebao okupiti generala Georgea Caseyja, zapovjednika međunarodnih snaga u Iraku, generala Johna Abizaida, zapovjednika američkih snaga na tom području, generala Petera Pacea, načelnika glavnog vojnog stožera, ministra obrane Donalda Rumsfelda, dopredsjednika Dicka Chaneyja, američkog veleposlanika u Bagdadu Zalmayja Halilzada i savjetnike za nacionalnu sigurnost, Stephena Hadleyja i Jacka Croucha.

Listopad bi mogao biti najpogubniji mjesec od početka napada na Irak u ožujku 2003., s obzirom da je američka vojska od početka mjeseca izgubila više od 70 svojih ljudi.

Takve vijesti ne mogu biti gore za Busha i njegovu republikansku većinu koje 7. studenog očekuju parlamentarni izbori.

Bush je izložen sve jačem pritisku, čak i u svojoj stranci, da
promijeni politiku u Iraku.

Predsjednik je odlučno odbio promjenu strategije i povlačenje "prije nego se posao završi", dok od generala traži da stalno prilagođavaju taktiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene