Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush razgovarao s papom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George Bush razgovarao je u subotu s papom Benediktom XVI. nakon gotovo jednosatnog razgovora s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom.

Papa Benedikt XVI. Busha je dočekao u dvorani Troneto vatikanske palače, nakon čega su se uputili u papinsku biblioteku na privatni razgovor. 

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

Prema vatikanskim izvorima Papa je od Busha zatražio veću pažnju za kršćanske vjernike u Iraku, koji su sve izloženiji napadima i u sve većoj izolaciji. 

Općenito se razgovaralo o stanju u svijetu, većoj pomoći siromašnim narodima, kao i o zaštiti života od začeća do
prirodne smrti.

To je bio prvi susret Busha i Benedikta XVI., a Bush je pozvao Papu u posjet SAD-u već sljedeće godine, prije američkih izbora u studenome 2008.

Papa je pozdravio odluke sastanka na vrhu G8 o pružanju pomoći u iznosu od 50 milijardi dolara za Afriku i posebno borbu protiv AIDS-a, a zanimali su ga i razgovori američkog predsjednika s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Bush je u Rim stigao u petak navečer, a u subotu ujutro, prije
susreta s Papom, razgovarao je s talijanskim predsjednikom
Napolitanom.

Nakon susreta s Papom Bush bi se trebao sastati i s premijerom Romanom Prodijem, nakon čega će održati zajedničku konferenciju za novinare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene