Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush pozvao Medvedeva da ne prizna Južnu Osetiju i Abhaziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush pozvao je ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva da poštuje gruzijski teritorijalni integritet i ne prizna separatističke regije Južnu Osetiju i Abhaziju kao neovisne države.

"Duboko zabrinut današnjim pozivom obaju domova ruskog parlamenta upućenom predsjedniku Medvedevu da prizna neovisnost Južne Osetije i Abhazije", rekao je Bush u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moskva uspostavila diplomatske odnose s Južnom Osetijom i Abhazijom Slika nije dostupna Rusija: Amerikanci vojnim brodovima naoružavaju Gruziju, SAD niječe

"Pozivam ruske čelnike da poštuju svoje obveze i da ne priznaju separatističke regije", dodao je američki predsjednik.

Oba doma ruskog parlamenta, Vijeće Federacije (gornji dom) i Duma (donji dom) u ponedjeljak su jednoglasno usvojila deklaraciju u kojoj pozivaju ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva da prizna neovisnost Abhazije i Južne Osetije.

Odluka je sada na ruskoj izvršnoj vlasti koja ima na raspolaganju niz mogućnosti, od priznanja i jednostavnog pripojenja tih dvaju područja do statusa quo, što bi Gruziju spriječilo da postane članica NATO-a, prema stručnjacima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene