Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bush na West Pointu

Bush poručio Pakistanu da će SAD štititi Amerikance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države jasno su poručile Pakistanu da će učiniti sve što je potrebno da zaštite američke vojnike i civile, rekao je predsjednik SAD-a George W. Bush.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka Indiji i Pakistanu 'Počnite surađivati' Slika nije dostupna Napadi u Mumbaiju Bush obećao Indiji pomoć u istrazi

Bush je kadetima na vojnoj akademiji West Point rekao da je jedan od najvažnijih izazova s kojima će se suočiti pomaganje saveznicima u nadzoru nad velikim teritorijem na kojem nema vlasti, poput onoga između Pakistana i Afganistana. 

>> Novi osumnjičeni za napade u Mumbaiju

Napetosti između Washingtona i Islamabada razbuktale su se zbog napada američkih bespilotnih letjelica na militante duž pakistansko-afganistanske granice. Pakistan je prosvjedovao zbog zračnih napada SAD-a na svojem teritoriju a u lipnju je SAD-u uputio prigovor zbog jednog takvog napada u kojem su ubijeni pakistanski vojnici.

'Jedan od najvažnijih izazova s kojima ćemo se mi i vi suočiti u godinama pred nama je pomoć našim partnerima u uspostavi nadzora nad prostorima u kojima nema vlasti. Problem je najnaglašeniji u Pakistanu, gdje su područja duž afganistanske granice dom talibana i boraca Al Qaide', rekao je Bush.

Pakistan razumije prijetnju terorizma, rekao je Bush ali i dodao: 'Jasno smo poručili Pakistanu i svim našim partnerima da ćemo učiniti ono što je potrebno kako bi zaštitili američke vojnike i američki narod'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene