Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush: Nasilje u Gruziji neprihvatljivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush oštro je kritizirao snažan vojni odgovor Moskve u bivšoj sovjetskoj republici Gruziji, nazivajući nasilje "neprihvatljivim" a ruski odgovor "neproporcionalnim", prenosi Associated Press u ponedjeljak rano ujutro.

Sjedinjene Američke Države razmišljaju o bezrezervnom pritisku na Rusiju da zaustavi odmazdu usmjerenu protiv Gruzije koja pokušava uspostaviti kontrolu u svojoj odmetnutoj pokrajini Južnoj Osetiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava

Bush je u inteviewu NBC-u rekao: "Izražavam veliku zabrinutost glede neproporcionalnog odgovora Rusije i snažno osuđujem bombardiranja izvan Južne Osetije".

Nešto ranije, potpredsjednik SAD-a Dick Cheney kazao je da "agresija Rusije ne može proći bez odgovora, a ukoliko se nastavi mogla bi prouzročiti ozbiljne posljedice na odnose sa Sjedinjenim Državama". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene