Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush i premijer Pakistana žele suzbiti terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush i premijer Pakistana Yusaf Raza Gilani potvrdili su zajedničku želju da se bore protiv terorizma, ali nisu javno spomenuli suradnju njihovih zemalja.

Američka administracija je zabrinuta zbog pregovora nove pakistanske vlade s talibanima, što prekida politiku predsjednika Perveza Musharrafa, Bushovog saveznika u 'ratu protiv terorizma'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bradtke: Bushev posjet dao je novi zamah odnosima RH i SAD-a Slika nije dostupna Al-qaida ponovno prijeti SAD-u

Tijekom susreta s Gilanijem u Sharm el-Sheiku, Bush je samo neizravno spomenuo zabrinutost zbog pregovora s talibanima.

Nakon razgovora koje je ocijenio 'vrlo iskrenima', naglasio je potrebu gospodarske suradnje dviju zemalja jer će 'narod koji ima nadu ekstremistima i teroristima otežati zaklanjanje i skrivanje'.

Američki predsjednik je potvrdio da Gilani, koji se bori protiv terorizma, pokazuje 'čvrstu podršku, snagu karaktera i da razumije probleme s kojima smo suočeni'.

Odnosi između naših dviju zemalja su dobri i takvi će i ostati, zaključio je Bush.

Gilani je potvrdio da je odlučan u nastojanju suzbijanja terorizma i ekstremizma, ali je također naglasio da se u Pakistanu promijenila vlada i da je ona demokratski izabrana.

Vlada nakon parlamentarnih izbora 18. veljače, sastavljena krajem ožujka, vodi novu politiku pregovora s talibanima koji se bore protiv vojske u graničnim plemenskim područjima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene