Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush Hezbolahu: prestanite raditi sranja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush u ponedjeljak se na summitu osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G8) u Sankt Peterburgu, ne znajući da mu je uključen mikrofon, vulgarno izrazio i rekao Blairu kako je ključ rješenja krize na Bliskom istoku da Hezbolah "prestane raditi sranja".

Američkog je predsjednika snimala televizija, ali očito nije znao da njegove riječi snima mikrofon dok je uživajući u hrani čavrljao s Blairom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna odmazda VIDEO "Ovo znači rat": Hezbolah napao sjever Izraela, IDF odmah uzvratio raketama Ilustracija Odgovor na napad na bazu U Iraku ubijen visoki zapovjednik Kataib Hezbolaha: Osveta za smrt američkih vojnika

- Ono što oni trebaju napraviti je navesti Siriju da nagovori Hezbolah da prestane raditi sranja i sve će biti gotovo, pojednostavio je čitavu krizu Bush britanskom premijeru Tonyju Blairu na ručku čelnika članica skupine G8, no nije precizirao tko su to "oni".

Kako se moglo čuti na mikrofonu, Bush je namijenio veću ulogu u traženju rješenja američkoj državnoj tajnici Condoleezzi Rice te nije zadovoljan djelovanjem glavnog tajnika UN-a Kofija Annana.

- Vjerujem da će Condi ići tamo vrlo brzo, rekao je ne kazavši točno gdje bi to američka državna tajnica trebala ići. 

Rice je u nedjelju izjavila da namjerava posjetiti Bliski istok nakon što se s tog područja vrati misija za provjeru UN-a.

Govoreći o Annanu, američki je predsjednik rekao "Imam želju reći Kofiju da nazove al-Assada (sirijski predsjednik Bashar al-Assad) kako bi se nešto dogodilo".

Snimka je nastala u trenutku kada je Bush trebao održati kraći govor u nazočnosti nekoliko čelnika okupljenih u Sankt Peterburgu koje je smatrao prilično brbljavima. 

- Neću pričati dugo kao drugi. Neki od ovih tipova pričaju jako puno, požalio se američki predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene