Izgorio autobus u Njemačkoj (Foto: Facebook/Feuerwehr Pforzheim)
Izgorio autobus u Njemačkoj (Foto: Facebook/Feuerwehr Pforzheim) Foto: Facebook/Feuerwehr Pforzheim

U ponedjeljak, nešto poslije 1 sat ujutro, vatrogasci u njemačkom gradu Pforzheim dobili su dojavu o buktinji na cesti.


Iako je vatrogasno vozilo stiglo deset minuta nakon dojave, autobus prijevoznika Črnja tours iz Rovinja koji se zaustavio između čvorova Pforzheim-Nord i Pforzheim-West na autocesti A8 već je bio sav u plamenu. Autobus je bio na redovitoj liniji od Münchena do Karlsruhea.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija VIDEO Munja uzrokovala požar u Solinu? Gorjelo nisko raslinje uz cestu Zapalio se gliser kod Krka Drama kod Krka: Zapalio se gliser njemačkog državljanina, nad morem ogroman stup crnog dima

Šest putnika i dva vozača autobusa sigurno su napustila vozilo i nema ozlijeđenih. Vozač autobusa u vožnji je primijetio dim iz motora vozila i stao. Pokušao je ugasiti požar, no nije uspio u tome. Njemački vatrogasci priopćili su da je na teren izašlo izašlo 26 vatrogasaca sa sedam vozila.

Zbog gašenja požara na autobusu autocesta je bila u potpunosti zatvorena do tri sata ujutro, a sve do prijepodnevnih sati vozilo se jednim prometnim trakom, piše PZ-news.

Šteta se trenutačno još ne može utvrditi, no zasigurno će biti velika. Putnike i vozače vatrogasci su prevezli u obližnju bolnicu, gdje su ih pregledali liječnici pa su u ranim jutarnjim satima nastavili putovanje zamjenskim autobusom koje je osigurana hrvatska prijevozna tvrtka. Njemačka policija istražuje razlog požara, a pretpostavlja se da se radi o tehničkoj pogreški.