Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Revolucionarno stanje'

PALA bugarska Vlada: Građani ljuti zbog mjera šatednje i poskupljenja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska vlada podnijela je ostavku nakon velikih prosvjeda protiv mjera štednje i visokih cijena električne energije, objavio je bugarski premijer Bojko Borisov.

'Neću sudjelovati u radu Vlade pod kojom policija tuče bugarski narod', kazao je Borisov parlamentu. Potvrdio je da neće sudjelovati u mogućoj prijelaznoj vladi. 'Imamo ponos i čast. Na vlast nas je doveo narod, i danas mu tu vlast vraćamo', rekao je Borisov pred zastupnicima bugarskog parlamenta najavivši ostavku svoje vlade.

Pročitajte i ovo Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda

Pokušao umiriti prosvjednike

Premijer je pokušao umiriti prosvjednike tako što je smijenio ministra financija, te se obvezao da će smanjiti cijene struje i kazniti strane kompanije koje su cijenu povećale. Međutim, mjere nisu umirile građane i prosvjedi su se nastavili, javlja Reuters.

>> Kaos zbog poskupljenja struje: Stvara se revolucionarno stanje!

Računi za struju u siječnju, čiji je iznos više nego udvostručen u odnosu na prosinac, izazvali su prosvjede u cijeloj zemlji koji traju već deset dana. 'Počinje se stvarati revolucionarno stanje. Ljudi odbijaju da njima upravlja nekoliko monopolista i oligarha', ocijenio je jučer politolog Evgenij Dajnov na Novoj.

Ozlijeđeno 11 osoba

U prosvjedima protiv poskupljenja struje u ponedjeljak navečer u Sofiji ozlijeđeno je najmanje jedanaest osoba, među kojima pet policajaca. Prosvjednici, uglavnom mladi ljudi, bacali su kamenje i boce na parlament, te razbijali automobile i izloge trgovina u središtu glavnog grada. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene