Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platit će 1160 kuna

Bugarski premijer bit će kažnjen jer nije nosio masku u crkvi, ne zna se hoće li se kazniti i svećenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski premijer Bojko Borisov bit će kažnjen s 300 leva (1160 kn) za kršenje naredbe o obveznom nošenju zaštitne maske za lice tijekom posjeta crkvi u utorak, reklo je ministarstvo zdravstva.

Ministar zdravstva Kiril Ananiev u ponedjeljak je naredio Bugarima da ponovno nose maske u svim zatvorenim prostorima nakon što je ta balkanska država zabilježila najveći tjedni porast slučajeva zaraze koronavirusom.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

"Sve osobe koje su bez zaštitnih maski boravile u manastiru Rila tijekom posjet premijera bit će kažnjene", reklo je ministarstvo zdravlja.

Kao i Borisov, novinari, fotografi i kamermani koji su ga bez maski pratili u crkvu također će biti kažnjeni, dodalo je ministarstvo.

Nije rečeno hoće li i svećenici koji unutar crkve nisu nosili maske također biti kažnjeni.

Prošli tjedan Bugarska je izvijestila o 606 novih slučajeva zaraze covidom-19, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 3.984, s 207 smrtnih slučajeva.

To je potaknulo odluku Ananieva da ponovno uvede obvezatno nošenje maski u zatvorenim prostorima, uključujući vlakove i autobuse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene